• Välkommen att kontakta oss
  • Huvudkontakt: Annelie Jonsson, Åttagårdsgatan 6 A, 521 44 Falköping, Skaraborg, Västra Götaland, Sverige
  • E-post adventureskaraborg-at-gmail.com

Om Nätverket

Välkommen till Network Genealogical Adventures in Sweden

Nätverk för främjande av släktforskningsresor till Sverige för svensk-amerikaner och andra intresserade.

Nätverket ”Network Genealogical Adventures in Sweden” består av svenska släktforskare och guider som arbetar tillsammans för att göra våra resenärers resor till sina förfäders hemland Sverige så bra och lätt som möjligt.

 

Vi arbetar för att göra det lättare för resenärer med svenska rötter och planera deras besök i Sverige. De som vill besöka Sverige och gå i sina förfäders fotspår, besöka områden där de levde och vill besöka släktingar i Sverige av idag.

Nätverket är till för de som vill ha hjälp på vägen att planera sin resa. De planerar att besöka sina förfäders hemland men är osäkra på hur man släktforskar, planera resan, gör bokningar och kontakta släktingar i Sverige. De vill ha en guide som kan guida i Sverige till de platser som de vill se, särskilt de som förfäderna bodde på. De kanske vill ha hjälp med alla fyra eller bara en. De kan resa på egen hand, med familj eller goda vänner eller i en grupp.

Nätverkets medlemmar finns från Lund i Skåne till Vilhelmina i Lappland och antalet medlemmar blir hela tiden fler. Medlemmarna i nätverket är föreningsmedlemmar i släktforskarföreningar, enskilda personer, professionella uppdragsforskare, ansvariga för emigrantarkiv och andra.

Medlemmarna hjälper varandra och samarbetar. Vi har kontakt med varandra via e-post. När någon svensk-amerikan eller någon annan gör en förfrågan till någon medlem i nätverket, kan ett meddelande skickas till övriga medlemmar och fråga om någon i det efterfrågande området har möjlighet att ta på sig uppdraget. Det kan vara släktforskning eller något annat som förfrågan handlar om.

Vi hjälper personer med svenska rötter i deras sökande i att veta mer om sina anfäder och släkt. Vi vill göra det enklare för svensk-ättade att söka och hitta sin svenska identitet. De som vill kunna gå i sina förfäders fotspår och förhoppningsvis kunna möta släkten i Sverige.


Gruppresan Genealogical Adventures 2020

Nätverket har ett joint Adventure med föreningen Adventure Skaraborg för 2020. Där samarbetar vi för att göra det möjligt att för svensk-amerikaner med rötter i hela Sverige att resa med en gruppresa. Det är en exklusiv historisk och släktforsknings gruppresa till Sverige. En gruppresa som gör det möjligt för resenärerna att hitta sina rötter i Sverige med hjälp av en släktforskare och guide kombinerad med svensk kultur och historia.

2020 är den första resan vi samarbetar med. Datum som gäller är 3:e - 11:e augusti 2020.

Vi gör det möjligt med den här gruppresan för de osäkra att resa i sina svenska förfäders spår. Vi gör allt arbete med efterforskning och planerande som anpassas efter var varje resenär har sina rötter. Första delen av resan är i grupp för att sedan övergå i individanpassad resan och den avslutas även tillsammans som grupp. Där man kan dela med sig av sina erfarenheter och upplevelser till de andra i gruppen innan hemresan.

Våra resenärer behöver inte ha släktforskningskunskap eller kunna svenska. Resan är till för den som vill men inte kan. För det här med med språket och ett annat upplägg och sätt att släktforska på i Sverige än i sitt eget land kan vara problematiskt om man inte känner till hur det fungerar. De svenska kyrkoböckerna är tillgängliga för vem som helst i världen men det är det där med att förstå språket, läsa handstil och tolka rätt. Alla länder har sin egen folkbokföring som forskare måste lära sig, både den gamla och av idag, det sista för att hitta släktingar i dag.

En av föreningen Adventure Skarabors tidigare resenärer uttryckte sig så här om det:

"Without knowing the language and how to research in the country, it is difficult to find other places or people who are living relatives or know about ancestors of one’s family."

 

 

 

 


Bokning av
Genealogical Adventures 2020

Bokning av resan görs i USA på resebyrån Lindstrom Travel in Rockford, Illinois, U.S.A.

Deltagare från andra länder bokar sin resa på Svanbergs Resebyrå i Falköping, Sverige.

Kontaktinformation hittar Du på  Länk


Mer information om gruppresan Genealogical Adventures Tour 2020 finns på webbplatsen för föreningen Adventure Skaraborg. Webbplatsen är på engelska.

Adventure Skaraborg